Stijgende cao lonen in signsector

De loontabellen voor de signsector zijn fors aangepast tot wel 10% voor het gehele jaar 2024. Dat schrijft Sign Benelux op haar website. Deze nieuwe cao-lonen maken de signsector op financieel vlak weer aantrekkelijker.

Vanaf de website: Per 1 januari 2024 zijn de wettelijke minimumlonen gedefinieerd op basis van uurlonen (bij een 36-urige werkweek). Hierdoor stijgt het wettelijk minimum maandloon voor een 40-urige werkweek van € 1.995,- naar € 2.308,-. Dit heeft in de basis geleid tot aanpassingen in de loontabellen van de Sign-cao die de Verenigde Signbedrijven Nederland (VSBN) samen met de vakbond LBV heeft afgesloten. “Voor een 40-urige werkweek is het minimum maandloon per 1 januari 2024 daardoor ruim 10 procent gestegen”, aldus VSBN- secretaris Ron van Rijssel. “Dit heeft direct invloed op de beginlonen in de lage functiegroepen, die hierdoor significant zijn gestegen.”

Lees verder

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK