Groep Algemene Uitgevers (GAU) wil in 2023 onderzoek naar gelijkheid lonen

Maandag 14 november was het ‘Equal Pay Day’ in Nederland. Vrouwen blijken nog steeds gemiddeld 13% minder loon te ontvangen in gelijke functies ten opzichte van mannen. Brancheorganisatie GAU wil uitzoeken hoe dat zit bij uitgevers.

Mannen Vrouwen Lonen

Op de eigen website zegt GAU dat de intentie er is om een onderzoek te doen naar loon(on)gelijkheid in het begin van het komende jaar.

Hoewel loondiscriminatie bij wet verboden is, komt het in de praktijk veelvuldig voor. Econoom en schrijver Sophie van Gool maakt zich al jaren hard voor het dichten van de loonkloof: ze schreef hierover het boek: Waarom vrouwen minder verdienen, en maakte de podcast Sophie & Coco naar het einde van de loonkloof.

Geneviève Waldmann, algemeen directeur van de VBK Uitgeversgroep en voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers (GAU) ondersteunt de visie van Van Gool en wil binnen de GAU-leden een eigen onderzoek.

Foto: Pixabay

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK