Grote online spelers in ‘personele spagaat’

Nu ontslagrondes bij Twitter en Facebook, zegt nu ook Amazon 10.000 werknemers te gaan ontslaan. Tijdens de coronapandemie groeide de grotere online bedrijven als kool. De verwachting was, dat de kracht van online bij de klant zou blijven. Dat blijkt nu niet het geval te zijn.

Amazon Logo

Mensen keren terug naar hun ‘oude gewoontes’ en online keert kennelijk daarmee terug op niveaus van voor corona. Daarnaast speelt de huidige situatie in Oost-Europa een flinke rol, waardoor het algehele economische plaatje wankelt. De grote spelers hebben vooral last van minder advertenties.

De apparatenafdeling (waaronder de spraakassistent Alexa) boekte de afgelopen jaren een operationeel verlies van meer dan $5 mrd per jaar.

Bij Amazon vormen de ‘apparatenbedrijfstak’, de detailhandel en personeelszaken de belangrijkste afdelingen waar de ontslagen vallen. Het zou met 10.000 werknemers om de grootste ontslagronde in de geschiedenis van het bedrijf gaan.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK