Sanoma onderzoek naar de rol van magazines

Sanoma heeft op 28 november haar onderzoek gepubliceerd over de rol van magazines.

Aanvullend op het onderzoek naar vertrouwen in media, dat Sanoma eerder dit jaar in samenwerking met IPG Mediabrands uitvoerde, zijn ruim 600 lezers van tijdschriften nader ondervraagd hoe zij over dit mediumtype denken.
Zo blijkt meer dan 20 procent magazines wekelijks te lezen en 5 procent doet dat dagelijks. Zondag blijkt de meest favoriete dag om tijdschriften te lezen, maar voor veel mensen verschilt dit. Het onderzoek laat mensen ook uitspraken doen, bijvoorbeeld over de toekomst van het papieren medium. Zo is 15 procent het helemaal eens met de uitspraak dat het tijdschrift van deze tijd is. Meer dan 30 procent is ook van mening dat het tijdschrift er altijd zal zijn, gevolgd door percentages die het er nog steeds mee eens zijn, hetzij ietsje minder.

Lees hier meer over dit onderzoek.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK