Onderzoek naar e-mail marketing

De organisatie DDMA deed een uitgebreid onderzoek naar de effecten en trends in e-mail marketing. Een heel informatief rapport dat zeker handvaten biedt voor iedereen die deze vorm van marketing aanbied of gebruikt.
Een kleine campagneomvang, verzending buiten kantooruren en het gebruik van dynamische content zorgen voor de hoogste open- en klikratio’s bij e-mail. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Dutch Email Benchmark 2017’ van de brancheorganisatie voor marketing en data DDMA. Voor het rapport zijn door adviesorganisatie PwC 4,8 miljard e-mails verdeeld over 185.000 campagnes onderzocht. De benchmark geeft zoals ieder jaar inzicht in de effectiviteit van Nederlandse e-mailcampagnes en laat zien welke aspecten daar een rol bij spelen.

Het complete onderzoek is hier te lezen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK