Drukkers en binders gevraagd in Canada

beeld: Pixabay

In het Canadese Toronto en het Zuid-Westen van Canada dreigt krapte op de arbeidsmarkt voor de grafische industrie. Op de grootste jobsite www.PrintJobs.ca  groeit het aantal geplaatste vacatures voor drukkers en binders al drie jaren gestaag, terwijl het aantal mensen dat een baan zoekt in de grafische industrie niet groeit. Gevolg: een krappere arbeidsmarkt waarin grafische bedrijven moeite hebben geschikt personeel te vinden. De top-5 van meest geplaatste vacatures zijn: binder, drukker, prepress’er, productiemedewerker en sales. Is dit een voorbode van de aantrekkende vraag naar personeel op de Nederlandse grafische arbeidsmarkt? Zo niet, dan kan je als drukker of binder altijd nog emigratie naar Canada overwegen.
Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK