Dtp’ers, drukkers en nabewerkers gevraagd

Ondanks dat het in de grafimediabranche minder goed gaat dan in andere sectoren, merken ook grafische bedrijven dat er krapte op de arbeidsmarkt heerst. Begin dit jaar stonden er 430 vacatures open in de grafimedia. Dat blijkt uit de nieuwste editie van Grafimedia in cijfers, dat GOC heeft gepubliceerd. De afgelopen tien jaar is de vraag naar personeel nog niet zo groot geweest. Er is vooral behoefte aan dtp’ers, drukkers en nabewerkers.
Oorzaak van de vele vacatures is de vergrijzing; ongeveer 20% van de werknemers in de grafimedia zit minder dan tien jaar voor zijn pensioen.
Het vinden van vooral technisch personeel is lastig, omdat ook in andere sectoren, zoals de installatiebranche, er veel vraag is naar techneuten. Probleem is ook dat de aanwas beperkt is; slecht 37 jongeren volgden vorig jaar een printopleiding aan een vakschool. Via leerwerktrajecten willen GOC en A&O Fonds Grafimediabranche nu 75 jongeren, WW’ers en zij-instromer gaan opleiden tot grafisch operator mbo-2 niveau.
Bron: KVGO

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK