Spitsuur voor papier, plastic- en kartonverwerking door massale online verkopen

Veel meer afval door online koopwoede: ‘Het is spitsuur voor vuilnismannen’. Zo kopte deze week Omroep Gelderland het bericht in over de topdrukte door de online kooplust van consumenten.

Plastic Afval

Uit het bericht: “De afgelopen maand sloeg vrijwel heel Nederland massaal aan het bestellen op internet, en nu staan alle dozen daarvan aan de straat om opgehaald te worden. De feestdagen deden er natuurlijk een schepje bovenop. Het is nu spitsuur voor de chauffeurs.”

30% meer ‘pmd’ afval

Afvalbedrijven zagen de stroom sinds de coronacrisis al veranderen. Zo heeft Circulus Berkel sindsdien 30 procent meer ‘pmd’-afval (plastic, metaal en drankpakken). “Dat komt vooral doordat veel mensen thuiswerken. Daar waar ze normaal gesproken in een kantine eten, gebeurt dat nu thuis. En mensen gaan minder uit eten.”

Het oud papier wordt uiteindelijk gerecycled en hergebruikt door de Gelderse papierindustrie. De papiervezels kunnen zeven keer gerecycled worden voordat ze te zwak worden om er nieuw papier van te maken.

Bron: Omroep Gelderland.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK