Simkaart gemaakt van oude koelkasten

De bedrijven Thales en Viola brengen een ECO-simkaart op de markt, die gemaakt wordt van gerecyclede koelkasten.

Ecosim

Het polymeerplastic dat in hoge concentraties zit in in afgedankte elektrische en elektronische apparaten, verwerkt de recyclingfabriek van Veolia in Frankrijk. Thales-ingenieurs werkten samen met de experts van Veolia om een speciaal proces te ontwikkelen dat gebruik maakt van dit nieuw gerecyclede materiaal, om simkaarten te vervaardigen die voldoen aan de eisen van de mobiele industrie.


De Eco-SIM-kaart heeft een neutrale CO2-voetafdruk, aangezien de CO2-uitstoot van het fabricageproces en elektronische
componenten die niet kunnen worden gerecycled, volledig worden gecompenseerd door het uitgebreide CO2-compensatie- programma van Thales.
Dit innovatieve product ondersteunt gsm-operators in hun ecologische transformatie en helpen hen de milieuproblemen van abonnees aan te pakken.


De combinatie Thales en Viola was in 2020 goed voor 4,5 miljard geproduceerde simkaarten.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK