Oersterke vlaggen gemaakt van petflessen

Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) komt met de PET-SPUN. Het meest sterke vlaggendoek dat er op de markt te krijgen is, gemaakt van een duurzaam weefsel van gerecyclede petflessen. Met dit doek heeft DVC een wereldprimeur! DVC is enthousiast deelnemer aan de Elfwegentocht en het bezoek van de organisatie maandag 2 juli aan Dokkum is dan ook een mooie gelegenheid om deze innovatie te presenteren.

DVC levert sinds een jaar vlaggen van gerecyclede petflessen onder de naam PETFLAG en met het nieuwe PET-SPUN heeft DVC nu drie duurzame doeken in haar assortiment. PET-SPUN is gemaakt van een sterk weefsel, waarmee nu ook officiële wereld- en landenvlaggen in een duurzame kwaliteit verkrijgbaar zijn. Door de geweven structuur is het doek zeer geschikt voor watersport en de Marine. Inmiddels heeft DVC een groot aantal klanten die overstappen naar duurzame vlaggen van gerecyclede petflessen. Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC: “We merken dat de tijd van “greenwashing” voorbij is en dat duurzaamheid een serieuze plaats in neemt binnen het inkoopbeleid van organisaties.” Om nog meer bedrijven bekend te maken de duurzame doeken van DVC hijst Robert-Jan Hageman op maandag 2 juli samen met gedeputeerde Nienke Hofman van de gemeente Groningen een Groninger en Friese vlag gemaakt van PET-SPUN in de mast. Tegelijkertijd een mooi gebaar om de samenwerking van de provincies omtrent een duurzamere samenleving te symboliseren.

Van 1 t/m 14 juli staat Friesland namelijk in het teken van fossielvrij reizen. Een initiatief van Elfwegentocht waarbij heel Friesland wordt gemotiveerd om twee weken lang zonder benzine of diesel te reizen. DVC doet als bedrijf ook mee aan de Elfwegentocht. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel collega’s enthousiast deelnemen aan dit evenement,” vertelt Robert-Jan Hageman. “Het evenement sluit aan bij onze strategie om zo duurzaam mogelijk te opereren. Dat we tijdens de Elfwegentocht een nieuwe en meest sterke kwaliteit PETFLAG introduceren, voelt als een blijk van waardering naar alle medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt!”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK