Signicat assisteerde organisaties bij het verminderen van 1,1 miljoen geprinte pagina’s


Ter ere van Earth Day op 22 april, zorgt Signicat voor een vermindering van 1,1 miljoen geprinte pagina’s per jaar voor klanten van Signicat, zoals blijkt uit een 2023 Forrester Consulting Total Economic Impact™ studie.

Signicat

De milieu-impact van deze overgang is aanzienlijk, met 1,1 miljoen geprinte pagina’s die een aanzienlijke vermindering van het papierverbruik betekenen. Om het in perspectief te plaatsen: deze hoeveelheid papier zou, indien gestapeld, een hoogte van 550 meter bereiken – gelijk aan drie keer de hoogte van de Sagrada Familia in Barcelona, bijna twee Eiffeltorens en zes Big Ben-torens. Als deze hoeveelheid papier achter elkaar zou worden gelegd, zou deze ongeveer 80% van de wereld rondgaan.
Naast de voordelen voor het milieu wordt de verschuiving naar papierloze processen gedreven door de wens naar meer bedrijfsefficiëntie, flexibiliteit en productiviteit.

Signicat: “Organisaties maken steeds meer gebruik van digitale identiteit en elektronische handtekeningen om processen zoals onboarding, AML-monitoring en fraudedetectie te automatiseren en te stroomlijnen. Door contracten en overeenkomsten te digitaliseren, draagt Signicat’s platform bij aan aanzienlijke kostenbesparingen door papier- en printkosten te verminderen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK