3D geprinte gitaar voor Serious Request

3D geprinte gitaarLaten zien wat er kan met 3D printen en deze regio als centrum voor 3D printen op de kaart zetten, dat zijn twee doelen van de mannen achter het Haarlemse initiatief Assembld3d die een gitaar hebben laten printen.

Het ontwerpen en printen heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Ontwerper Giovanni de Reus maakte de schetsen en die zijn door Rens Hagen verwerkt in een printopdracht. Vervolgens had de printer 76 uur nodig om het gedetailleerde ontwerp te printen. Het idee is de gitaar laten bespelen door beroemde muzikanten, tijdens het 3FM Serious Request evenement in Haarlem. Harry Saksioni heeft al toegezegd, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

De gitaar is gemodelleerd naar een Les Paul van Gibson. Nu is er nog alleen maar de body, maar die is al indrukwekkend. Er zijn symbolen van Haarlem en Serious Request in verwerkt, zoals de Damiaatjes, het stadswapen en verwijzingen naar de geschiedenis van de stad.

De gitaar wordt de komende weken afgebouwd door Eugen Wulff, de gitaarbouwer die ook de gitaar voor Gitaarlem heeft gemaakt. De hals komt er nog aan en de technologie komt erin, zodat er echt op gespeeld kan worden. De mannen zien toekomst in het printen van muziekinstrumenten. ,,We willen laten zien wat er kan. En er komt verdorie nog geluid uit ook’’, aldus de initiatiefnemers.

De gitaar wordt in december geveild voor de actie.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK