Trends: Foto’s zijn een solide basis voor geprinte communicatie en niet alleen profijtelijk als fotoboek

Er worden meer foto’s gemaakt als ooit, van smartphones tot tablets, van digitale compact camera’s tot verwisselbare lenssystemen van duizenden euro’s, ze worden allemaal ingezet om bijzondere momenten vast te leggen. Die stroom aan digitale beelden heeft zijn weg gevonden naar de fotoboekenindustrie die al jarenlang de motor is achter de ontwikkeling en verkoop van digitale drukpersen. Je zou denken dat er geen plaats meer is voor nieuwe productiebedrijven in deze markt, dat je nooit meer kunt winnen van de Hema’s en de Kruidvaten. Maar dan vergeet je het warme bakker effect, niet iedereen wil het goedkoopste brood in de simpelste verpakking. En dat is wat je kunt maken met de nieuwe versie van Taopix. Niet alleen bijzondere fotoboeken, maar ook kalenders, ansichtkaarten, fotobehang, posters en een zeer gevarieerd aantal (relatie)geschenken zoals bekers, t-shirts, muismatjes en lidmaatschapskaarten. Voor grafische ondernemers heeft Taopix een aantal voordelen, zo hoef je niet zelf te investeren in productie apparatuur, een aantal servicebedrijven kunnen je daarbij helpen en je kunt een webshop maken in je eigen stijl of de stijl van een van je klanten. Het mooiste van software zoals Taopix is dat klanten zelf hun fotoproduct kunnen ontwerpen, daar kan je wel bij helpen als ze daarvoor willen betalen, en dat ontwerpen kunnen ze achter hun computer maar ook via een tablet, smart-phone en straks via hun smartTV. Hun input kan via de workflow module van Taopix direct naar je eigen productieprinters of die van een servicebedrijf gestuurd worden. De software zorgt er ook nog voor dat er een factuur en een verzendadvies geprint wordt en regelt de administratieve afhandeling van de orders die via het internet binnenstromen, waarmee het een profijtelijke basis kan worden in een nog steeds groeiende markt.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK