Jürgen Otto volgt Ludwin Monz bij Heidelberg op als CEO

Jürgen Otto (59) wordt op 1 juli 2024 de nieuwe CEO van Heidelberg. Hij volgt Dr. Ludwin Monz op, die op eigen verzoek en in overleg met de Raad van Commissarissen zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur neerlegt. Monz zal per 30 juni 2024 terugtreden uit de Raad van Bestuur van Heidelberg. De Raad van Commissarissen heeft hiertoe op 19 april 2024 besloten.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Dr. Martin Sonnenschein, licht toe: “We betreuren het besluit van Dr. Ludwin Monz om Heidelberg te verlaten ten zeerste. Hij heeft ons bedrijf strategisch en operationeel doorslaggevend vooruit geholpen en zo onze basis versterkt in een moeilijke marktomgeving. Met Jürgen Otto krijgen we een bewezen leider. Met zijn ervaring en netwerk zullen we Heidelberg consequent blijven voorbereiden op de toekomst, de winstgevendheid verhogen en onze belangrijke technologische expertise in de druk- en verpakkingsindustrie en daarbuiten verder versterken.”

Dr. Ludwin Monz zegt: “Ik heb met veel plezier bij Heidelberg gewerkt. Ik wil de Raad van Commissarissen, het managementteam en alle medewerkers van het bedrijf bedanken voor de goede samenwerking.”

Jürgen Otto brengt tientallen jaren ervaring mee op het gebied van duurzame oriëntatie van grote industriële bedrijven, aangevuld met ervaring op het gebied van turnaround management in de afgelopen jaren.
Vooruitblikkend op zijn nieuwe rol, zegt Jürgen Otto: “Heidelberg is een icoon van de Duitse industrie met productkwaliteit en service-expertise die wereldwijd wordt gewaardeerd. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van Heidelberg en samen met het managementteam rond Tania von der Goltz en David Schmedding en alle medewerkers te werken aan een succesvolle toekomst voor het bedrijf.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK