Geprinte elektronica meet je zweet

bb161122-alcohol-meting-printer-eWetenschappers van de Universiteit van Californië hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om op eenvoudige manier iemands alcoholpercentage te meten vanuit het zweet. De flexibele draagbare sensor meet het alcohol in het bloed haast realtime. Elke 15 minuten geeft het systeem een waarde door, iets wat voorheen twee uur duurde. Het systeem bestaat uit geprinte elektrodes, gevoed door een eveneens geprinte elektronica printplaat die op het lichaam geplakt wordt. Draadloos zendt het systeem de info naar computer of smartphone.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK