Senefelder investeert in Koenig & Bauer Rapida 106X

Senefelder in Doetinchem breidt het machinepark begin volgend jaar uit. Aan het eind van het eerste kwartaal maakt de drukkerij ruimte voor de Rapida 106X van Koenig & Bauer. Met de investering kan Senefelder kleinere uitgeverijen, die te maken hebben met kleinere of dalende oplages, blijven bedienen.

Kba Vellenpers 106x

Alles onder één dak. Dat is de formule waar Senefelder Misset al van oudsher mee werkt. “We ontzorgen onze klanten volledig”, licht salesmanager Ralph Schouten toe. “Dat betekent dat wij ook omslagen en periodieken met oplages tot 12.000 exemplaren drukken.”

De huidige twee vellenpersen zijn echter verouderd en om die reden aan vervanging toe. “Dat stelde ons voor de vraag of we nog wilden doorgaan met vellendruk. Als we ermee zouden stoppen, dan zouden we het drukken van onder andere bijlagen en periodieken moeten gaan uitbesteden aan derden. Dat wilden we niet.”

Snellere vellenpers

De 106X is vele malen sneller dan de twee persen die nu in de Doetinchemse drukkerij staan. “Ook is er minder tijd nodig om de pers in te stellen”, zegt Ralph. “Waar dit nu ca. 25 minuten kost, is dit straks met de nieuwe pers slechts zeven minuten.”

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK