Scodix AI tool

Als eerste van Scodix’ productlanceringen voor Drupa 2024 kondigt de leverancier van digitale embellishment-oplossingen de lancering aan van een eerste AI-tool, Scodix AI.

De AI-technologie gebruikt kennis uit enorme databases met Scodix-verrijkte pagina’s om het verfraaiingsproces te automatiseren. Nu AI zijn intrede doet in alle aspecten van drukwerk, speelt Scodix in op de groeiende vraag naar automatiseringstools onder drukwerkleveranciers en ontwerpers, en maakt het gebruik van AI om merken te helpen aandacht te krijgen in een drukke markt.

Scodix

Scodix AI’s geautomatiseerde verfraaiingsontwerpproces analyseert ontwerpen voordat intelligente ontwerpkeuzes worden voorgesteld, zodat zelfs niet-deskundige ontwerpers hun drukwerk kunnen verrijken. Scodix AI kan worden gebruikt met Scodix Sense en Scodix Foil, zodat gebruikers de meest ingewikkelde resultaten kunnen bereiken met glanzende en reliëftexturen, of gepersonaliseerde producten met foliecoating kunnen produceren.
Het AI-algoritmeproces van Scodix vindt plaats in een beveiligde cloud, de technologie is compatibel met elke webinterface en integreert naadloos in Web-to-Print en online storefronts.

“Bij Scodix zijn we er trots op dat we de grenzen van innovatie verleggen. De grafische industrie staat aan de vooravond van een AI-voorsprong en door de technologie voor embellishments te omarmen, bieden we onze klanten meer zakelijke kansen,” zegt Eli Grinberg, CEO en medeoprichter van Scodix, en voegt eraan toe: “Creativiteit met Scodix zal deze revolutie leiden, waardoor zelfs gebruikers met een creatieve uitdaging de mooiste ontwerpen kunnen maken.”

Scodix toont zijn nieuwe AI-technologie op Drupa 2024 op stand E11 in hal 5 van 28 mei tot 7 juni.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK