Drukwerkdeal onderzoek: meer dan 85% vindt duurzaam drukwerk belangrijk

Recent onderzoek van Drukwerkdeal laat zien dat meer dan 85% van de drukwerkklanten duurzaam drukwerk essentieel vindt. Deze bevinding benadrukt de groeiende vraag naar duurzamere producten en diensten in de drukwerksector.

Dwd Facts

Het onderzoek onder meer dan 500 respondenten laat verder zien dat 87% van de respondenten duurzaamheid een belangrijk tot zeer belangrijk onderdeel vindt van hun besluitvormingsproces. Deze zorg voor de planeet wordt weerspiegeld in hun drukwerkkeuzes, met 85% die aangeeft dat de duurzaamheid van drukwerk belangrijk tot zeer belangrijk voor hen is.

Ondanks deze hoge waardering, geeft slechts 57% aan rekening te houden met duurzaamheid bij het plaatsen van bestellingen, wat wijst op een kloof tussen intentie en actie. Prijs en wensen van eindgebruikers spelen waarschijnlijk een rol, zoals een respondent laat weten: “Prijs is een belangrijke factor. Mijn klanten willen duurzaam, maar hier niet voor betalen.”

“Dit onderzoek onderstreept de noodzaak voor ons als industrie om te innoveren en duurzame oplossingen toegankelijker te maken,” zegt commercieel directeur Martijn Jansen van Drukwerkdeal.nl. “Het is duidelijk dat onze klanten een sterke voorkeur hebben voor milieuvriendelijk drukwerk, en we zijn toegewijd om aan deze vraag te voldoen.”

.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK