Organisch bereik voor kranten en tijdschriften via social media steeds lager

Caroline Vader van ‘Bladendokter’ deed verslag van een door The Reuters Institute for the Study of Journalism gedaan onderzoek naar de effecten van social media op kranten en tijdschriften. De social media kanalen geven steeds minder prioriteit aan het publiceren van nieuws in hun reguliere tijdlijnen.

Reuters Oxford

Alles is gelegen aan veranderende algoritmes. Facebook bood voorheen content aan op basis van de ‘likes’ die een bezoeker gaf aan posts die ze lazen. Nu bepaalt een algoritme in een veel bredere context wat al dan niet relevant voor de bezoeker. Facebook zegt volgens het onderzoek dat ze daarbij veel meer kijken naar de onderline connecties van persoonlijke relaties en dus veel minder naar ‘public content’.

Caroline Vader geeft in haar artikel concrete adviezen aan uitgevers om het organische bereik via scoal media op niveau te kunnen houden.

Lees het hele artikel bij Bladendokter, of lees direct het rapport

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK