Aantal drupa bezoekers nu al richting het aantal van 2016

In 2016 was drupa goed voor 260.165 bezoekers. Dat aantal is inmiddels 5 weken na de opening van de drupa ticketshop behaald. Met nog een kleine anderhalve maand te gaan is het nu al zeker dat het aantal van 2016 ruimschoots wordt overschreden.

Screenshot
Drupa 2024

Die getallen liet drupa directeur Sabine Geldermann deze week weten aan het Britse vakblad PrintBusiness. Daarmee worden alle sceptische verwachtingen teniet gedaan. In november 2022 stond de ‘exposanten teller’ al 900 exposanten. Nu ligt dat aantal op 1570. Het merendeel van de exposanten komt uit China.

Er bestond de afgelopen jaren nogal wat twijfel over de toekomst van drupa 2024. Die twijfels bleken allemaal onterecht. Geldermann zei zelf dat niemand van bezokers of exposanten nog vroeg naar online streaming mogelijkheden. Ze hield daar wel rekening mee, alle technische ervaringen waren immers in huis. Maar de suggestie dat online het zou winnen van een fysieke beurs, veroorzaakt door de corona-pandemie en de inval in de Oekraïne, met alle economische gevolgen, hebben dat niet veranderd.

Kopbeeld: Sabine Geldermann tijdens interview met Morten Reitoft van INKISH.tv

Lees meer details bij printmedianieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK