Herinneringen van Henk Gianotten aan de beginperiode van de DTP revolutie

De in 1942 in Berlijn geboren Michael Spindler was vanaf 1980 bij Apple Europe en o.a. betrokken bij de internationale introductie van PostScript in 1985. Hij kende Steve Jobs dus van zeer dichtbij. Henk Gianotten maakte hem o.a. mee bij Linotype en hij was beslist zeer bevlogen en kreeg veel voor elkaar.

Seybold 1994
Vanuit Nederland werden de Seybold Conferences altijd goed bezocht (*). Je werd bijna een week ‘ondergedompeld in talloze interessante sessies. In het begin kreeg je van alles een ‘print-out’, daarna volgde een CDROM, later werd alles online geplaatst.

De Amerikanen noemden hem “The Diesel”. In 1990 werd hij COO in Cupertino onder John Sculley. In 1992 volgde hij Sculley op als CEO en was verantwoordelijk voor o.a. de Power Mac. In 1994 vertelde hij al dat men werkte aan een apparaat dat zowel computer, camera en tv in zich verenigde. De start van de iPhone die pas onder de teruggekeerde Jobs in 2007 het licht zag. Het duurde dus beslist lang voordat het oorspronkelijke idee rijp voor de markt was. Spindler maakte dat niet meer mee want hij werd bij Apple al ontslagen in 1996. Zijn pogingen om Apple te verkopen aan bedrijven als IBM, Sun en Philips werden hem zeer kwalijk genomen. Spindler stierf in 2005.

Bron: LinkedIn pagina van Henk Gianotten

(*) In die periode werkte Peter Luit bij Neroc, het grootste prepress bedrij van Nederland. Samen met Ben Verheijden bezocht hij Seybold veelvuldig en kwam daarbij ook vaak Henk Gianotten tegen als deelnemer van de conferentie. Peter Luit werd later onderdeel van de Seybold Content Board, waarin ook Frank Romano deel van uitmaakte.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK