Henk Gianotten: Miljoenennota, geen prijs voor perfect overheidsdrukwerk

De Miljoenennota 2023 is typografisch en document-technisch gezien weer beneden pijl. Hij schreef vaker over de miljoenennota en zelfs sinds 2008 o.a. in de bladen voor Managementteam en het BNO.

Miljoenen Nota 2023

De Rijksoverheidshuisstijlletters zijn nog steeds niet volledig in gebruik. Men hanteert nog steeds de oude Linotype Univers in de Type 1 uitvoering die door Adobe binnenkort niet meer ondersteund wordt. Compleet belachelijk is het feit dat de samenvatting van de Miljoenennota niet is vervaardigd als tekstpagina’s maar als ‘geripte’ afbeelding, die daarom niet doorzoekbaar zijn.
Het is 2022 – 15 jaar nadat de overheid voorschreef dat de overheidsdocumenten als doorzoekbare pdf/a-bestanden vervaardigd moeten worden – en de samenvattingspagina’s (die overigens wél in de Rijksoverheid Sans letters zijn gezet) zijn als afbeeldingen (en dus niet-doorzoekbare pagina’s) opgenomen.

Onze overheid die zich presenteert als ‘innovatief’ en technisch vooroplopend, laat zich weer eens van een bijzondere kant zien. Jammer, weer géén onderscheiding voor dit overheids-
drukwerk!

Bron: LinkedIn pagina

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK