Nederlander vertrouwt post meer dan digitale berichten

Nederlanders hechten veel waarde aan het ontvangen van post. 61% geeft aan post belangrijk te vinden omdat het overzichtelijk is. Daarnaast zien Nederlanders brievenbuspost als veiliger. Als het gaat om post met een veiligheids- of financieel aspect, zoals inlogcodes of financiële overzichten, wil 85% dit fysiek op de deurmat ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van PostNL.

Nederlanders ontvangen dergelijke post het liefst fysiek, omdat de gegevens dan niet gestolen kunnen worden door hackers. We ontvangen het liefst post van de overheid, energieleveranciers, pensioenaanbieders en banken op de deurmat. 49% ontvangt post met pincodes of inloggegevens het liefst door de brievenbus, 21% liever per e-mail. Maartje Silvius, Manager marketing bij PostNL: “Opvallend is dat post door alle leeftijdsgroepen als belangrijk wordt gezien. Ondanks dat tegenwoordig bijna alles via online diensten ingezien en geregeld kan worden, voelt een brief voor de meeste Nederlanders gewoon het veiligst. Hoe lager de privacygevoeligheid, hoe groter de digitale voorkeur.”

Post 1019869 1920

Volgens ruim de helft van de Nederlanders heeft post een meerwaarde ten opzichte van berichtgeving via e-mail, een app, online portal of website omdat het overzicht geeft. Daarnaast is het makkelijk te bewaren en helpt het als reminder om een benodigde actie uit te voeren. Slechts 15% van de Nederlanders vindt post onbelangrijk, omdat ze alles het liefst digitaal ontvangen. “Post creëert een gevoel van urgentie en daardoor wordt de inhoud ook beter onthouden. De kans dat een belangrijk bericht ondersneeuwt tussen al de andere, minder belangrijke berichten in de inbox, is groot. We verwachten dan ook dat de waarde en impact van post blijft, en daarmee de wens om belangrijke documenten per post te ontvangen ook”, legt Maartje verder uit.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK