European Carton Excellence Award 2022 kiest ‘Tomaatjes’-verpakking door Rutgers Printing & Packaging Solutions als winnaar

De opdrachtgever was Greenco Support B.V. uit Honselersdijk. Rutgers Printing & Packaging Solutions uit Leiderdorp produceerde de verpakking met materialen van Stora Enso.

Verpakking Tomaten Rutger Printing Packaging

De jury oordeelde als volgt. Een meesterwerk van elementair en duurzaam design, met een perfecte balans tussen maximale zichtbaarheid van het product en behoud van stevigheid. Voor de verpakking is gekozen voor zuiver karton, een duurzame tegenhanger van de bekende plastic emmer. De vouwdoos is gemaakt van voedselveilige, hernieuwbare primaire vezels, heeft een glad wit oppervlak en een ongebleekte binnenkant die absolute milieuvriendelijkheid uitstraalt. Het is gemakkelijk hersluitbaar met een ‘klik’, zelfs na veelvuldig gebruik.

Het ontwerp, de hoogwaardige bedrukking en de zichtbaarheid van het product zorgen voor een esthetische aantrekkingskracht. Voor 100.000 dozen wordt ongeveer 6.700 kilo plastic vermeden. De vouwkartonnen dozen zijn na gebruik gemakkelijk plat te maken en kunnen in de kartonrecyclingstroom terechtkomen. Bovendien biedt de verpakking logistieke voordelen: er kunnen meer dozen dan plastic bekers op een pallet worden geplaatst, waardoor kosten worden bespaard, pallets en vrachtwagens maximaal worden benut en de uitstoot wordt verminderd.

Bron: Procarton

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK