Uit het historisch archief van Henk Gianotten

In 2004 startte het CMBO (Communicatie Media Branche Organisatie; en nu onderdeel van het KVGO) met de informatievertrekking over de ISO 12647 standaards voor prepress en druk.

Foto Archief Henk Gianotten Iso

Door Henk Gianoten: ‘In 2006 startten we met de opzet voor de certificering waarbij er een samenwerking ontstond tussen CMBO, KVGO, het DienstencentrumGOCIGT Testing Systems en het Belgische VIGC (Vlaamse Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie). Het SCGM (Stichting Certificering GrafiMedia) was verantwoordelijk voor de certificering. De certificering door het VIGC en de SCGM is onlangs geoptimaliseerd en vraagt nu minder fysieke stappen bij de testprocedures voor druk en digitale print. Vrijwel alles wordt online afgehandeld’.

Bovenstaande oude foto – genomen na een belangrijke presentatie bij het KVGO -toont de belangrijkste spelers van destijds. V.l.n.r.: Henk Vermeulen (GOC), Wilco de Groot (alias Wilco D.) , Frank den HartogArjen Molendijk (destijds CMBO – nu Stichting Lettergieten), Peter Tegel (SCGM), Henk W. Gianotten en Fons Put. De constanten zijn hier Peter Tegel en dé grafische “superexpert” Fons Put van het VIGC. Fons is nu verantwoordelijk voor de gehele technische organisatie rond ISO 12647.

Bron: LinkedIn pagina Henk Gianotten

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK