Met Video Ads de strijd aan om talent voor de grafimediabranche

Een online platform en een bijbehorende social media campagne met korte filmpjes moet jongeren gaan enthousiasmeren om aan de slag te gaan in de grafimediabranche. Het compleet vernieuwde Indruk.nu werd afgelopen week gelanceerd.

Homepage Indruknu

Op de website ontdekken jongeren wat er komt kijken bij het maken van bijvoorbeeld een frisdrankblikje, een pak hagelslag en een magazine. Hoe je dat mooie vak leert? Indruk.nu maakt je wegwijs in de beschikbare opleidingen en brengt je in contact met grafimediabedrijven die op zoek zijn naar talent. Dankzij een vacature-matchingstool op de site vind je snel een baan die bij je past. 

Voor en door de branche

Indruk.nu is een initiatief van het A&O Fonds Grafimediabranche, KVGO, GOC, FNV Media & Cultuur, CNV Vakmensen en De Unie. Samen zetten ze zich in om de grafimediasector te promoten als aantrekkelijke carrièrekeuze. Dat is belangrijk want de komende jaren gaan er veel ervaren vakmensen met pensioen. Met een online toolkit kunnen grafische bedrijven zelf ook een steentje bijdragen aan het promoten van werken in de grafimediabranche.

Video Ads en Week van de Grafimedia

Met socialmediacampagnes wordt de grafimediabranche de komende maanden onder de aandacht gebracht van jongeren. Daarin spelen Video Ads een belangrijke rol. Korte video’s die laten zien hoe vreemd de wereld er zonder print uit zou zien. Want hoe vind je dan de weg in een gebouw of weet je wat je eet of drinkt? Verder zijn er plannen voor een Week van de Grafimedia eind september, waarin de spotlights op de branche komen te staan en grafische bedrijven hun deuren openen voor het grote publiek. 

Groeiend aantal vacatures 

Ook de grafimedia heeft te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. De concurrentie op de arbeidsmarkt is groot en door de vergrijzing stromen veel ouderen de komende jaren uit. De afgelopen jaren is het aantal vacatures in de branche gestegen en de vraag naar nieuwe instroom blijft bestaan.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK