Online cijfers over bereik van tijdschriften

Naast de cijfers van Mediahuis, WayneParkerKent en Mediatest lieten zien dat meer dan de helft van de jongeren geen tijdschriften leest. Althans in print. Uit onderzoek van NMO Online blijkt dat 64% van de Nederlanders maandelijks websites of apps gebruikt om tijdschriften digitaal te lezen.

Nmo Logo

In 2023 bezochten elke maand 9,5 miljoen Nederlanders websites en apps van magazine merken. NMO Online becijferde dat getal onder Nederlanders van 13 jaar en ouder. De smartphone is daarbij leidend volgens het onderzoek (69%(, gevolgd door de tablet met 19% en laptop/pc met ‘slechts’ 12%.

Binnen het onderzoek werden 35 titels onder de loep genomen

De bezoeker van de websites en apps van magazines checkt gemiddeld 6 dagen per maand online berichten op websites en apps van magazines. Op deze dagen leest de gemiddelde bezoeker 16 pagina’s. Vooral tussen 9.00-12.00 uur, 14.00-17.00 uur en 19.00-22.00 uur worden de websites van magazinemerken bezocht. Gemiddeld genomen volgt men maandelijks 3 magazinemerken naast elkaar.

Lees verder bij Magazine Media Associatie (MMA)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK