Stijging Netflix-bereik

In juli 2017 is het bereik van Netflix via pc, smartphone en/of tablet gestegen naar 3.942.000 personen (27,5% van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder).
Netflix bereikt in Nederland sinds juli 2015 elk jaar een miljoen mensen meer. Van 1,6 miljoen in juli 2015 naar 2,7 miljoen in juli 2016 tot 3,9 miljoen in juli 2017 (deze online resultaten zijn zonder direct kijken naar Netflix op tv).

Natuurlijk zijn er verschillen tussen doelgroepen; hoe jonger des te hoger het bereik van Netflix.
Bijna de helft van jongeren tussen de 13-34 jaar heeft gebruik gemaakt van de website en/of app van Netflix; het bereik in deze groep steeg naar 47% in juli 2017.
Maar ook de leeftijdsdoelgroep daarboven is een intensieve gebruiker; bijna een derde van de 35-49 jarigen heeft de site of app bezocht.  Nét als voor 13-34 jarigen zijn dat gemiddeld 15 bezoeken per maand.

Ook nieuw is het feit dat Netflix in juli 2017 voor het eerst op totaalniveau (13 jaar en ouder) een hoger bereik realiseert dan het gecombineerd bereik van de online videoportals: NPO, RTL XL en KIJK.nl. Onder 50-plussers is het bereik van deze sites en apps nog wel hoger. Als we kijken naar de intensiteit van het gebruik van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder, dan ligt het aantal bezoeken aan Netflix ruim tweemaal zo hoog als dat aan de Nederlandse Gemist sites/apps.
Telegraaf VNDG bereikt in juli net als voorgaande maand nagenoeg één miljoen personen (999.000).

Klik hier voor de top 50

Bron: Online bereikcijfers GfK DAM

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK