Ontdek ’s werelds eerste 3D-snoepprinter

Snoepliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Katjes Magic Candy Factory & Food Innovations lanceren de allereerste gepersonaliseerde 3D-snoepprinter, geheel vegan. Je kunt je eigen Sweet Selfie ontwerpen, uploaden en afdrukken, binnen 5 minuten. Als extra feature stuurt de Magic Candy Factory applicatie een timelapse video van de ‘sweet selfie’ print naar het e-mailadres van de maker, zodat deze de magie achteraf met vrienden en familie kan delen. Naast selfies kun je met de Magic Candy Factory ook kiezen uit meer dan 100 verschillende vormen en lay-outs, upload een tekst of een foto en ervaar hoe je eigen creatie tot leven komt.

Katjes Magic Candy Factory blijft zich ontwikkelen. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk namen en bedrijfslogo’s af te drukken. Het inzetten van 3D-voedselprinters wordt steeds populairder binnen de horeca, bij bruiloften en privé-feesten. Mensen kiezen voor 3D gedrukte snoepuitnodigingen, geprinte naambordjes en als presentje om hun gasten een exclusieve en gepersonaliseerde traktatie mee te geven.

Vrijwel iedereen kan genieten van deze snoepervaring, omdat alle gummies, afkomstig van de Magic Candy Factory, veganistisch, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en halal/koosjervriendelijk zijn. Ze zijn gemaakt op basis van plantaardige ingrediënten en bevatten natuurlijke fruitextracten. Niet alleen zijn ze perfect voor speciale gelegenheden met diverse dieetwensen, je draagt hiermee ook direct bij aan een goede en gezonde leefomgeving.

Het magische verhaal van Magic Candy Factory 
Sinds de oprichting in april 2015, is Katjes Magic Candy Factory bekend geworden door hun ontwikkelingen in het printen van gepersonaliseerd snoep. In minder dan 12 maanden na de start is de 3D-print innovatie gelanceerd in winkels in: Europa, de VS, het Midden-Oosten, China en online. Na de retail is er ingezet op: corporate gifting, privé-evenementen en bruiloften. Door het perfectioneren van de 3D-printvormen, teksten en logo’s in snoep, is de ”sweet selfie”-functie als een unieke eyecatcher aan het assortiment toegevoegd.

De “Magicians” hebben hun magie verspreid op wereldberoemde evenementen zoals: Nerd HQ tijdens Comic Con in San Diego, de Halloween-partij van Heidi Klum in New York en een lancering van Nickelodeon in LA. Magic Candy Factory is gebaseerd op FDM (Fused Deposition Modelling) printtechnologie. Hier wordt een speciaal mengsel van natuurlijke veganistische ingrediënten opgewarmd en vervolgens aangebracht met behulp van een spuit, om verschillende vormen en unieke combinaties te produceren. De vormen worden ontwikkeld door het Katjes UK-team, met behulp van 3D-modelleringssoftware en veranderd in G-code-instructies die de printer vertelt waar, in welke snelheid en welke frequentie elk van de lagen moet worden toegepast. Van een 3D-kikker tot kerstkaart, van selfie tot aan een eigen ontwerp, met de magische ervaring van 3D-printen kunnen klanten al hun fantasieën omzetten in snoep.

Wat maakt Magic Candy Factory uniek
Er zijn drie factoren die de Katjes Magic Candy Factory zo uniek maken.

  1. Een Custom Made “FDA-goedgekeurde” 3D-printer.
    De hardware wordt geproduceerd in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Printrbot. Zij zijn expert op het gebied van het vervaardigen van cutting edge 3D printers.
  2. Speciaal gepatenteerde ingrediënten.
    De ingrediënten geproduceerd door Katjes zijn specifiek ontwikkeld om te werken met FDM. De ingrediënten zijn Vegan, All Natural en vrij van Gluten & Lactose.
  3. Plug & Play Design Software.
    De software is ontwikkeld in samenwerking met Sur3D. Deze verandert het ontwerp van een klant direct in G-code instructies, waarna de printer een signaal krijgt. Dit signaal geeft aan waar er geprint moet worden, bij welke snelheid en de frequentie die nodig is om elk van de snoepjes te maken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK