Meer dan de helft van de jongeren leest geen tijdschriften

Het is een stevige conclusie van de onderzoekers van het jongerenonderzoek 2023. Magazines zijn niet populair onder jongeren. Meer dan de helft van de jongeren (57%) leest geen tijdschriften (meer). Dat schrijft de bekende ‘bladendokter’ Carolien Vader.

Het Jongerenonderzoek 2023 is uitgegeven door Mediahuis, WayneParkerKent en Mediatest. In de grafieken hieronder zie je het percentage respondenten die aangeeft geen tijdschrift te lezen. Dit percentage is 57% in 2023. Dat is ongeveer gelijk aan de cijfers van het jaar daarvoor. Maar aanzienlijk meer dan de 39% uit 2020 en de 27,6% uit 2019. Je ziet dus dat de hoeveelheid jongeren die geen print leest stijgt, maar dat dit cijfer lijkt te stabiliseren. Opvallend is dat meer mannen print verlaten dan vrouwen.

Bekijk alle gegevens bij de Bladendokter

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK