Tuijtel voldoet aan strengere eisen voor Duurzaam Inkopen en Produceren van Drukwerk

forrestIn maart heeft Agentschap.NL de eisen rondom de certificering voor Duurzaam Inkopen en Produceren van Drukwerk aangescherpt naar versie 2.1. Het is een vervolg op de nieuwe eisen uit versie 2.0: CO2-reducerende maatregelen en het milieumanagementsysteem ISO 14001 vormen voortaan één geheel met de criteria voor ‘Duurzaam Inkopen’. Tuijtel voldoet moeiteloos aan deze strengere eisen en heeft het nieuwe certificaat inmiddels op zak.

Duurzaam produceren is een belangrijk speerpunt in de bedrijfsvoering van kwaliteitsdrukkerij Tuijtel.
Al sinds 1998 brengt zij milieurapportages uit en reeds vanaf 2005 hanteerde Tuijtel de EQM-norm, de voorloper van de huidige ISO 14001 milieu-norm. Bovendien is Tuijtel al vanaf begin 2010 gecertificeerd voor Duurzaam Produceren en Inkopen van Drukwerk en voldoet zij aan de eisen voor zowel de inkoop van grondstoffen, het gebruik daarvan als de wijze van produceren.

 

Omdat duurzaamheid écht een vanzelfsprekendheid is voor Tuijtel, wilde zij ook direct officieel aantonen dat zij aan Duurzaam Inkopen en Produceren van Drukwerk versie 2.1 voldoet. Dat de onafhankelijke audit voor deze strengere certificering met glans is doorstaan, is een herbevestiging voor de markt dat bij deze gerenommeerde drukkerij uit Hardinxveld zeer duurzame productie plaatsvindt.

Tuijtel voldoet namelijk niet alleen aan de minimumeisen (bijvoorbeeld toepassing van maximaal 5% alcohol en gebruik van K3-wasmiddel), maar ook aan de strengere gunningseisen zoals volledig alcoholvrij drukken en de inzet van K4-wasmiddelen. Verder drukt Tuijtel met bio-inkten en is de toner voor de digitale drukpers recyclebaar. Ook gecertificeerd 100% klimaatneutraal drukken, is een belangrijk onderdeel van Tuijtels duurzame productie.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK