Patent trollen proberen geld te verdienen aan drukkers met CTP

Na de IT wereld is nu de grafische industrie aan de beurt om een poot uitgetrokken te krijgen door patent trollen. In Amerika heeft CTO Innovations claims uitgebracht naar verschillende grafische bedrijven die zijn patenten op het gebied van computer to plate zouden misbruiken. Als reactie hierop hebben Kodak, Agfa en Heidelberg een alliantie gevormd die deze drukkers juridisch zal steunen omdat volgens hun persbericht de claim van CTP Innovations nergens op slaat. Of we in Europa dit soort problemen ook krijgen ligt aan de uitslag van het dispuut in Amerika, voorlopig dus nog geen problemen voor drukkers met CTP in Nederland.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK