Duurzaamheidsverslag Tuijtel: MVO in de praktijk

Een geselecteerd aantal relaties kreeg vorig jaar het 1e duurzaamheidsverslag van Tuijtel. Het is niet alleen een verantwoord stukje drukwerk, maar vooral een verslag van hoe een moderne drukker omgaat met verantwoord ondernemen. Drukker is eigenlijk een verkeerd woord om de activiteiten van Tuijtel te omschrijven. Activiteiten die lopen van marketing tot crossmedia dienstverlening; dat alleen maakt het maken van een duurzaamheidsverslag een complexe opdracht. Tuijtel wilde ook nog dat het verslag aan internationaal erkende normen voldeed, zoals opgesteld door het Global Reporting Initiative, en niet alleen maar window dressing was. Geen eenvoudige opdracht voor Martin Bakker die bij Tuijtel als KAM-manager verantwoordelijk is voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Deze drie pijlers onder dit verslag geven goed inzicht in wat Tuijtel als verantwoord ondernemen ziet.

Het verslag rapporteert niet alleen over wat Tuijtel de afgelopen jaren op MVO gebied gepresteerd heeft, zoals het stoppen met K1 en K2 wasmiddelen, reduceren en gecertificeerd compenseren van CO2-uitstoot en het behalen van ISO-certificaten. Het heeft ook een imposante lijst met punten ter verbetering opgesteld door de interne MVO-projectgroep, waarmee Tuijtel aangeeft dat werken aan MVO een continu proces is.

Het is jammer, maar begrijpelijk, dat dit duurzaamheidsrapport niet voor iedereen beschikbaar is. Het bevat te veel gevoelige informatie. Jammer, omdat het een schoolvoorbeeld is van hoe elk modern grafisch communicatiebedrijf met zijn stakeholders, klanten, medewerkers en de maatschappij, zou moeten omgaan. Eigenlijk verplicht leesvoer voor ondernemers, managers, medewerkers en zij die daarvoor studeren. Geïnteresseerd in het verslag over hoe Tuijtel omgaat met MVO, neem dan contact op met Bianca van Kasteren, B.vanKasteren@tuijtel.com.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK