‘Ruimtepostzegels’ van PostNL

De ruimte wordt meer bezocht dan ooit tevoren. Ook dit jaar gaan er weer nieuwe sondes de ruimte in. Op het postzegelvel “De reis naar de maan” van PostNL staat de fascinatie van de mens voor de ruimte centraal, met extra aandacht voor de maan. Dit bijzonder postzegelvel kwam tot stand in samenwerking met Space Expo.

Ruimtezegel Postnl

Op de 9 postzegels van het postzegelvel “De reis naar de maan“ staan illustraties die met ruimte en ruimtevaart te maken hebben. In het vel ontbreekt de 10e postzegel: de maan. De uitgestanste cirkelvorm staat symbool voor de maanpostzegel die PostNL wil uitgeven zodra de mens in 2025 weer voet op de maan zet. Op donderdag 20 april overhandigde Noud Wegman (Directeur Commercie MailNL) bij Airbus in Leiden het eerste vel van deze postzegels aan Rob Postma (Managing Director Airbus Netherlands), ook in het bijzijn van Space Expo.

Vrije vorm

De ruimtepostzegels zijn op het postzegelvel tegen een diepblauwe sterrenhemel op de velrand geplaatst. Er zijn 3 ronde postzegels en 6 postzegels met een vrije vorm die de buitenste lijnen van de illustratie volgt. De kleuren van de illustraties zijn warmrood, korenbloemblauw, zachtgeel, zilver en koper.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel De reis naar de maan telt 9 postzegels in 9 verschillende ontwerpen, met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 21 april 2023 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de webshop. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. De prijs per vel met 9 postzegels is € 9,09.

Bron: PostNL

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK