Caleidoscopische zegels van de hand van Van Halem

PostNL bracht afgelopen week een set veelkleurige postzegels uit met caleidoscopische patronen. Het vrolijke en speelse postzegelvel vol optische illusies is gemaakt door grafisch ontwerper Hansje van Halem, winnaar van de Dutch Design Award for Communication in 2018.

Van Halem Dutch Design Vel Tcm10 187687 580x483 1

Het postzegelvel ‘Caleidoscoop’ is een nieuwe uitgave in een vorig jaar gestarte serie waarbij PostNL aan winnaars van prestigieuze ontwerpwedstrijden een vrije opdracht geeft om postzegels te ontwerpen.

Van Halem, onder meer bekend als vaste ontwerper van het jaarlijkse muziekfestival Lowlands, vulde het postzegelvel ‘Caleidoscoop’ volledig met kleurrijke symmetrische patronen. Ze begon haar ontwerp door simpele lijntjes te tekenen in een willekeurig patroon: “Zonder doel, gewoon maar uitproberen. Tekenen staat voor mij gelijk aan zoeken, aan ontdekken. Je moet goed kijken naar wat je doet om te kunnen snappen wat je hebt gedaan. Al doende probeer ik te ontdekken wat ik wil bereiken. Ik maak bijvoorbeeld veel schutbladen voor boeken en die zijn vanzelfsprekend decoratief. Ook daar zoek ik de harmonie door optische illusies te creëren, net zoals bij deze postzegels is gebeurd.”

Bron: PostNL

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK