Roularta voegt Flow Magazine toe aan portfolio

Roularta Media Nederland neemt Flow Magazine over van DPG Media. De overname is een belangrijk strategisch speerpunt van Roularta in het versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt.

Na de overname van WPG Media in september, en daarmee de mindfulness-titels Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine, voegt Roularta Media Group nu ook Flow Magazine toe aan haar portfolio. Het ‘slow reading’ magazine, dat focust op mentale gezondheid en creativiteit, wordt overgenomen van DPG Media door dochterfiliaal Roularta Media Nederland. Roularta Media Nederland is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland en exploiteert met ruim 240 professionals 30 magazinemerken die een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro realiseren.

Flow Covers 2023 8x 0

Voor DPG Media past de verkoop van Flow Magazine binnen de strategie om de krachten te focussen op de domeinen vrouwen, kids, wonen en entertainment met als doel digitaal te versnellen en maximaal impact te maken in de maatschappij. Joyce Nieuwenhuijs, Directeur Magazines DPG Media:

“Ik stond aan de wieg van Flow Magazine en ben meer dan trots dat we in 15 jaar, door met veel lef te ondernemen, Flow Magazine hebben laten groeien tot waar het merk nu staat. Zowel in Nederland als internationaal. Ik ben ervan overtuigd dat Flow Magazine zich bij haar nieuwe familie verder kan ontwikkelen. Het kan nu de krachten bundelen met andere merken, zoals we dat binnen DPG Media ook doen bij onder andere de vrouwen- en kidsmerken.” 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK