BoomBox voor basisscholen op Nationale Boomfeestdag

Vandaag is het Nationale Boomfeestdag en planten kinderen van basisscholen uit heel Nederland een boom. Leerlingen van de Amstelland International School in Amstelveen kregen daarvoor zelfs een BoomBox-leskist uitgereikt.

Wethouder Floor Gordon Overhandigt Eerste Boombox Aan Leerlingen Amstelland International School

Wethouder Floor Gordon (Groen en Natuur- en Milieueducatie): “Maar liefst twintig Amstelveense basisscholen doen mee met de Boomfeestdag in Amstelveen. 17 ervan planten een boom op hun schoolplein en leerlingen van drie scholen planten bomen op de feestlocatie. De BoomBox is speciaal ontwikkeld om leerlingen na vandaag jarenlang van hun geplante boom te laten genieten. Met de materialen uit de BoomBox kunnen zij elk seizoen metingen doen en opdrachten uitvoeren om de ontwikkeling van de boom op hun schoolplein de komende jaren te volgen. Zo groeien kinderen letterlijk op met bomen. En wie weet, als leerlingen straks van school zijn, en nog eens langs hun oude schoolplein lopen, denken zij: dat is onze boom!” 

De BoomBox bevat lesmateriaal voor groep 6 zoals stethoscopen, warmtemeters, een logboek, opdrachtkaarten, loepjes, petrischaaltjes, boomschijven en een verrekijker.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK