Roularta Media Group neemt New Skool Media over

Roularta Media Group N.V. uit België neemt het in Amsterdam gevestigde New Skool Media over. Roularta heeft het uitbreiden en versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt al eerder als belangrijk strategisch speerpunt benoemd.

New Skool Media

Erwin van Luit, CEO van New Skool Media zegt in een persbericht: “Ik ben verheugd dat we in Roularta als overnemende partij een eigenaar vinden die samen met het management en de medewerkers van New Skool Media verder wil bouwen aan de doorontwikkeling van onze mediamerken. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking, en zeker ook de ervaring van Roularta als grote magazine-uitgever, in grote mate zal bijdragen aan zowel de kwaliteit als snelheid van deze doorontwikkeling.”

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), goedkeurend advies van de Centrale Ondernemingsraad en akkoord tussen de directie en de EW-Redactieraad. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Roularta Media Groep

New Skool Media is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland, met 21 mediamerken zoals EW, BeleggersBelangen, Delicious, Kijk en Fiets. Bij New Skool Media zijn 170 FTE werkzaam die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een omzet van ruim 45 miljoen euro.
Roularta is een Belgisch Mediabedrijf en is actief in België, Nederland en Duitsland. In totaal zijn er binnen Roularta 1.475 FTE werkzaam, de omzet bedraagt 300 miljoen euro. In Nederland is Roularta binnen de magazinemarkt actief met Plus Magazine en Landleven.

Bron: inct

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK