Elopak lanceert vulmachine om houdbaarheid zuivelproducten te verlengen

Elopak introduceert een nieuwe vulmachine met hygiëneniveaus die verse producten een houdbaarheid van maximaal 60 dagen geeft.

Elopak is een wereldwijde leverancier van kartonverpakkings- en vulapparatuur. De nieuwe vulmachine is ontworpen om dozen te vullen met verse zuivelproducten en lang houdbare zuivelproducten, verse en lang houdbare sappen, water en plantaardige dranken. Deze machine wordt ondersteund door een HEPA luchtmanagementsysteem, dat het resultaat is van uitgebreid onderzoek en testen. De zelfreinigende en sterilisatiefuncties maken efficiënte wisselingen tussen producten mogelijk, waardoor voedselverspilling wordt verminderd. De machine is veelzijdig en vult dozen met geveltop van 250 ml tot 1,136 ml in Pure-Pak®-kartonformaten.

Patrick Verhelst, Chief Marketing Officer: “Onze nieuwe vulmachine is vervaardigd om aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen te voldoen. Het zet een nieuwe standaard voor verse producten door de houdbaarheid te verlengen tot 60 dagen. Een langere houdbaarheid betekent minder voedselverspilling en maakt het voor de consument bovendien gemakkelijker om milieuvriendelijke verpakkingen te kiezen voor zijn verse melk- of sapproducten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK