Food for thought: Elopak film over duurzaam kartonnen drankverpakkingen

Elopak belicht met de korte film ‘Food for Thought’ de duurzame mogelijkheden van kartonnen verpakkingen voor dranken. De film is gemaakt voor Elopak als onderdeel van een serie gepresenteerd door Food Drink Europe en geproduceerd door BBC Storyworks Commercial Productions genaamd Food for Thought. 

Elopak

De film van Elopak onderzoekt hoe karton een natuurlijk en duurzaam alternatief kan bieden voor plastic flessen. Het belicht één van de meest populaire innovaties van het bedrijf, de Pure-Pak®-doos gemaakt met Natural Brown Board. Deze dozen zijn vervaardigd met ongebleekte papiervezels, wat leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk, aangezien ongebleekte vezels sterker zijn en er dus minder materiaal nodig is om het karton te produceren.

Havard In Roros 1024x576 1

In de film zegt Håvard Grande Urhamar, Senior Manager Board Development bij Elopak (foto rechts): “Als je iets doet, moet je het goed doen en we weten dat ons product de meest duurzame optie is in vergelijking met plastic.”

De minidocumentaire bevat ook Elopak’s klant Rørosmeiieriet, een gerenommeerde biologische zuivelfabriek in Noorwegen die hoogwaardige, duurzaam geproduceerde traditionele producten aanbiedt. 

Kijk hier de film van Elopak.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK