Roland DG creëert ’50 Shades of Ginger’ kleurenindex

Roland DG heeft de allereerste ’50 Shades of Ginger’-kleurenindex gecreëerd om roodharigen te vieren op World Redhead Day vandaag, met behulp van haar TrueVIS kleurentechnologie. (partnerbijdrage)

Roland Truevis 2023

Om het enorme kleurenspectrum van rood haar te laten zien, is de kleurenindex speciaal ontworpen voor roodharigen, om hen te helpen hun perfecte tint te vinden tussen 50 op maat gemaakte tinten van levendige rode en oranje tinten.

Roland DG creëert de allereerste ’50 Shades of Ginger’ kleurenindex ter ere van roodharigen voor World Redhead Day 

Lauren Swinnerton, Head of Marketing Communications and Brand EMEA bij Roland DG, licht toe: “Uit ons onderzoek bleek dat 54% van de roodharigen hun haar nooit als ”rood’ zouden omschrijven en jarenlang hebben mensen moeite gehad om hun haarkleur echt te definiëren – waarbij velen de meest gebruikte term als enigszins denigrerend beschouwen. Dus gingen we aan de slag om 50 tinten te ontwikkelen om het volledige spectrum van tinten te laten zien die het enorme kleurengamma van roodharigen vormen.”

De multichannelcampagne wil de mogelijkheden van kleurenprints met de TrueVIS-technologie en -expertise van Roland DG onder de aandacht brengen, ondersteund door een EMEA PR-campagne en een evenement dat het grootste roodharigenfestival ter wereld sponsort. Het iconische Redhead Days Festival zal de aanwezigen een hands-on blik bieden op de printoplossingen en kleurmogelijkheden die met Roland DG beschikbaar zijn om zijn belangrijkste evenementervaring voor 2023 te leveren. Deelnemers krijgen de kans om hun exacte kleurmatch te vinden en hun individualiteit te vieren – iets wat niet elke roodharige eerder heeft kunnen doen. 

Het TrueVIS-assortiment is gericht op sign-, grafische en personalisatieprofessionals die kleuren willen creëren die onmiddellijk de aandacht trekken, en kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van signage en banners tot voertuiggraphics, stickers en labels. Het is momenteel beschikbaar in heel EMEA.

Voor meer informatie, bezoek rolanddg.eu 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK