Pizzarette zet in op milieuvriendelijke verpakking

Op verzoek van distributeur Emerio is Pizzarette een onderzoek gestart naar het verduurzamen van de verpakkingsmaterialen voor de oven. Het onderzoek heeft aangetoond dat vormkarton de meest geschikte oplossing is. Het gevolg is dat 10.000 m3 FOAM-blokken en 1,2 miljoen plastic zakjes per jaar vervangen worden door vormkarton.

Pizzarette levert een funcooking-apparaat waarmee pizza direct aan tafel wordt bereid. Emerio werkt al meer dan 10 jaar samen met Rob Smedema, de ontwikkelaar van Pizzarette, om te leveren aan klanten in de Benelux, Duitsland en Zwitserland. Smedema licht toe: “De verpakking van de Pizzarette is van essentieel belang voor veilig transport. De koepel wordt gemaakt van terracotta of keramiek en is daardoor wat kwetsbaarder. Uit de testen is gebleken dat we de kwetsbare koepels het beste kunnen verpakken met vormkarton. Het materiaal heeft een minimale milieu-impact en biedt uitstekende dempingseigenschappen om de koepels veilig te houden tijdens het transport.”

Verpakking 430x400 1

Verpakkingen van vormkarton worden vervaardigd uit pulp of gerecyclede materialen en zijn daardoor 100% recyclebaar. Dit voldoet niet alleen aan de moderne normen voor verpakkingen, maar vermindert ook de milieu-impact doordat fabrieken minder NOx en CO2 uitstoten. Bovendien is vormkarton volledig biologisch afbreekbaar en voldoet het aan de Europese milieunormen. Ondanks de aanzienlijke investering in matrijzen, zal deze op termijn worden terugverdiend, omdat vormkartonnen verpakkingen zelfs iets voordeliger kunnen zijn dan FOAM, wat slechts een minimaal effect heeft op de totale kosten.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK