Hack poging bij Em. de Jong veredeld

Het interne ICT team bij Koninklijke Em. de Jong zei net op tijd een forse aanval op hun IT systemen te hebben kunnen voorkomen. Toch ondervond het bedrijf wel de nodige last van de poging, doordat zij hun ‘lijnen voor het verkeer van en naar buiten’ direct afsloten.

Cyber Security

De gevolgen van de pogingen werden door Christiaan Starink van het bedrijf uitgelegd in het dagblad BN De Stem. Hij zei dat binnen het bedrijf op ‘ouderwetse wijze’ heen en weer gewandeld moest worden om met USB sticks de productie toch zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan.

Op voorhand werden enw orden alle systemen die vanuit buiten bereikbaar zouden moeten zijn, gecontroleerd en eventueel ‘schoongemaakt’ alvorens weer online te kunnen gaan. Starink zei tegen BN De Stem dat het nog niet duidelijk is waar de hack poging vandaan is gekomen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK