Benchpool: Een ambitieuze poging om drukwerkinkoop te automatiseren

bechpoolEr zijn al veel pogingen gedaan om via veilingen, inkoopcombinaties en tenders de inkoop van drukwerk te automatiseren. Doel van al deze pogingen is geld te besparen door drukwerk goedkoper in te kopen en het inkoopproces te stroomlijnen. Benchpool wil nog een stap verder gaan en ook de afhandeling van klachten en de selectie van leveranciers op basis van standaardcriteria online toegankelijk maken. Mede-oprichter Wil Amian omschrijft Benchpool.com als het platform dat een revolutie teweeg brengt in het drukwerk- en inkoopmanagement. “De print supply chain ontbeert het nog steeds aan automatisering en transparantie. Benchpool.com zet in één klap de complete print supply chain op de digitale kaart.” Een ambitieuze poging gebaseerd op een hele serie modules die alle deelprocessen in de inkoop met elkaar verbinden. Het succes van Benchpool, dat ook internationaal beschikbaar is, hangt af van hoe snel grote drukwerkinkopers de tools gaan gebruiken. Want alleen met Big Data van alle drukwerkproducenten heeft het op zich briljante idee een overlevingskans. 

 


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

1 reactie

 1. Wil Amian op 11/11/2016 om 16:03

  Bedankt voor het plaatsen van het Benchpool artikel (in Mediafacts verschenen) op blokboek en uw commentaar hierop.
  Benchpool is een SaaS model dat niet ontstaan is uit de gedachte veilingen voor drukwerk te organiseren of inkoopcombinaties op poten te zetten en functioneert niet op basis van prijzen c.q prijslijsten van leveranciers. Tevens constateren wij dat in veel gevallen de inkoop- en communicatie processen tussen klant en leverancier nog steeds manueel verlopen. Hierdoor ontbreekt gedeeltelijk de transparantie in data en worden tijdens de executie van print fouten gemaakt wat in de praktijk, zoals bekend, veel geld kost. Daarom biedt Benchpool printinkopers -onafhankelijk van volumes- in binnen- en buitenland een platform met expert know how.
  De 5 key succesfactoren voor Benchpool zijn:
  1. Benchpool calculeert als startpunt altijd eerst onafhankelijke benchmarks voor elk gewenst printproduct zonder de markt op te gaan. Niet op basis van prijslijsten o.id., maar op basis van ons eigen prijs algoritme.
  2. We creëren hiermee transparantie zowel op technisch vlak (technische benchmark), monetair alsook van de markt
  3. Met behulp van eigen data base bepalen we de optimale productieweg (welke machine) en mogelijke leverancier(s)
  4. Met een paar clicks eenvoudig een tender opzetten, de uitgebrachte offertes gemakkelijk vergelijken en analyseren en op basis van relevante data onderhandelen
  5. Indien een order aan een leverancier is toegewezen, loopt de communicatie en de executie van de order ook via Benchpool.
  Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact met me opnemenLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK