Verpakkingsbedrijf Elopak duurzaam onderscheiden

Het verpakkingsbedrijf Elopak heeft van duurzaamheidsadviesbureau Position Green een A+-score gekregen voor uitstekende Environmental Social and Governance (ESG)-rapportage . Dit plaatst Elopak in de top 5% van de beoordeelde bedrijven.

De ESG100-analyse van Position Green onderzoekt de mate waarin de ESG-rapportage van de 100 grootste beursgenoteerde bedrijven in Zweden, Denemarken en Noorwegen waardevolle financiële en niet-financiële informatie biedt voor besluitvormers.

Esg100 Aplusscore 1024x1024 1

Marianne Groven, Directeur Duurzaamheid bij Elopak: “We zijn ongelooflijk trots dat we een A+ cijfer hebben gekregen. Rapportage is echter niet het enige deel van het plaatje, we moeten ook onze doelstellingen waarmaken, en dat is waar we in de toekomst aan werken.”

In 2019 beloofde Elopak formeel de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen met als doel de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, in overeenstemming met de criteria van het Science Based Targets-initiatief. In 2022 werd Elopak een van de eerste bedrijven die doelstellingen formuleerde die waren goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) om tegen 2050 een netto-nulbedrijf te worden. Het bedrijf is ook deelnemend lid van het Global Compact van de Verenigde Naties (VN) onderdeel van haar inspanningen om duurzaamheid te bevorderen en samen te werken om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te bereiken.

Het volledige ESG100-rapport kun je hier downloaden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK