Rondetafel Mondi over circulariteit bouwverpakkingen

Mondi bracht marktleiders bijeen in een rondetafelconferentie om te bespreken hoe de circulariteit van gebruikte papieren zakken in de bouwsector kan worden verbeterd.

Het evenement volgt op een succesvol proefproject aangestuurd door Mondi, dat in Spanje een inzamelings- en recyclingsysteem voor gebruikte papieren zakken heeft opgezet. Het project is gestart omdat papieren zakken die in de bouw worden gebruikt momenteel niet op grote schaal worden gerecycled, waardoor waardevolle vezels verloren gaan. In deze pilot werkten verschillende bouwbedrijven en gespecialiseerde inzamelaars voor bouw- en sloopafval samen om de inzameling van gebruikte papieren zakken op bouwplaatsen, het transport en de herverwerking van de gebruikte papieren zakken te beheren. Deze pilot levert een proof of concept op om de circulariteit van gebruikte papieren tassen te vergroten.

Mondi Jb Both People Comms 20231116 39

Carlos Martinez Ezquerra, Manager Circulaire Economie Flexibele Verpakkingen bij Mondi: “Het verbeteren van de circulariteit van gebruikte papieren tassen in deze branche is van cruciaal belang en ons succesvolle Spaanse proefproject laat zien dat dit werkelijkheid kan worden – maar Mondi kan het niet alleen. We hebben toegewijde partners nodig in elke fase van de waardeketen om nauw samen te werken en een succesvol model te creëren dat de cirkel kan sluiten. Dit initiatief – het eerste in zijn soort in Spanje – is een duidelijke illustratie van onze toewijding om samen te werken met industriële partners in de hele waardeketen om de recyclingpercentages voor gebruikte papieren zakken te verhogen – en helpt ons een aanpak op te zetten die kan worden geschaald in heel Europa en over de hele wereld. andere industrieën.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK