Roland DG neemt 50,1% belang in UAB Dimense print

Roland DG Corporation kondigde deze week de overname aan van aandelen in UAB Dimense print, een dochteronderneming van UAB VEIKA, een fabrikant en leverancier van behanggerelateerde producten met hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen. Met 50,1% is het belang strategisch te noemen (partnerbijdrage).

Rolanddg Dimense
Links directeur Aleksey Etin van Veika en rechts algemeen directeur Kohei Tanabe van Roland DG

Roland DG heeft in haar bedrijfsplan voor de middellange termijn het doel geformuleerd voorop te gaan in toekomstige ontwikkelingen via ‘Digital and Co-creation’ (FY2021-23). De focus ligt hierbij op transformatie naar een lean en wendbare organisatie en transitie van het bedrijfsportfolio. Dit omvat het onderzoeken van groeiinvesteringen via fusies en overnames om nieuwe kernactiviteiten op te zetten.

Roland DG heeft daarom besloten een belang van 50,1% te verwerven in UAB Dimense print. Dit is een dochteronderneming van UAB VEIKA, dat uitblinkt in chemische technologie met een unieke oplossing voor digitale reliëfdruk voor de behangindustrie. De digitalisering van behangdruk is nog niet volledig doorgedrongen in de markt, maar de toenemende vraag naar personalisering en de komende marktuitbreiding vormen voor Roland DG een uitgelezen kans om officieel voet in deze markt te zetten.

Bovendien heeft deze reliëftechnologie een groot potentieel, omdat het textuur en dimensie kan toevoegen aan verschillende bedrukte toepassingen, zoals gipsmallen. Roland DG streeft naar een sterkere aanwezigheid op de behangmarkt door de continue ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van DIMENSE™ en Ecodeco™ – allebei eigen technologieën van UAB DIMENSE print. Door gebruik te maken van de uitstekende technische capaciteiten van UAB VEIKA en deze te combineren met de productie-expertise en het wereldwijde verkoopnetwerk van Roland DG, zal Roland DG de ontwikkeling en verkoop van unieke en nieuwe digitale printoplossingen met een hoge toegevoegde waarde stimuleren. Doel is verdere groei op de markt door het benutten van deze sterke punten.

Bron: RolandDG

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK