Eerste AI-gegenereerde QR-art campagne

TUI heeft iets bijzonders ontwikkeld ter promotie van diverse wintersportbestemmingen. De campagne maakt gebruik van een nieuwe AI-technologie die QR-codes genereert op een manier die zowel functioneel als esthetisch is.

Tui Screen 1 430x400 1

Door de code te scannen maakt men kans op een gratis wintersportvakantie.De nieuwe technologie maakt gebruik van Stable Diffusion, een open-source techniek voor beeldgeneratie. Door deze techniek toe te passen, is het gelukt om QR-codes te creëren die hun functionaliteit behouden, en tegelijkertijd betoverende visuals opleveren. De unieke esthetiek van de QR-codes creëert een ultieme wintersport beleving en nodigt consumenten uit om deel te nemen aan de ervaring.

“Deze nieuwe toepassing van generatieve AI stelt ons in staat om op een frisse en prikkelende manier te communiceren met onze klanten,” zegt Frans Leenaars, Chief Marketing Officer Western Region van TUI. “Met deze innovatie, hopen we mensen nieuwsgierig te maken en te inspireren om onze wintersportbestemmingen te ontdekken.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK