Wilco neemt belang in Jongbloed

Royal Jongbloed en Wilco hebben overeenstemming bereikt over een samenwerking tussen Jongbloed Grafisch Bedrijf BV en Wilco. Wilco neemt per 1 oktober een belang in Jongbloed Grafisch Bedrijf BV. Beide bedrijven zullen elkaar door deze samenwerking versterken.

Royal Jongbloed

Jongbloed Grafisch Bedrijf BV is één van de onderdelen van Royal Jongbloed. Jongbloed Grafisch Bedrijf BV heeft een sterke internationale positie in de niche markt van dundruk en is wereldwijd bekend als drukker van Bijbels in het luxe segment en de Dwarsligger©. Wilco is een gespecialiseerd van oudsher familiebedrijf dat op industriële wijze boeken en boekverwante producten voor uitgevers en bedrijven produceert. Wilco is een belangrijke speler op de West-Europese boeken- en tijdschriftenmarkt.

Royal Jongbloed ziet in Wilco de juiste strategische partner om Jongbloed Grafisch Bedrijf BV verder te laten groeien. De schaalvoordelen en de expertise die Wilco biedt, kan de groei en ontwikkeling van Jongbloed Grafisch Bedrijf BV versnellen. Wilco ziet het dundruk-specialisme van Jongbloed Grafisch Bedrijf BV als een aanvulling op het productenportfolio van Wilco. Daarnaast biedt de sterke internationale positie van Jongbloed Grafisch Bedrijf BV mogelijkheden voor Wilco om met het huidige productenportfolio internationaal te groeien.

Over Royal Jongbloed

Jongbloed is opgericht in 1862. Auke Jongbloed is in dat jaar gestart met een winkel in kantoor- en schrijf-benodigdheden in Leeuwarden. Jongbloed is daarna uitgegroeid tot een bekende dundrukker die wereldwijd opereert, en is daarnaast uitgever van Bijbels, boeken en magazines in Nederland. In 2013 heeft Jongbloed het predicaat Koninklijk gekregen. Royal Jongbloed is thans gevestigd in Heerenveen en heeft circa 110 medewerkers.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK