Wilco Amersfoort draait 210 ctp-platen per uur

MARKETING – Met de installatie van de 2e en 3e Fujifilm Luxel T-9800CTP HD-NX configuratie, draait de prepress afdeling van Wilco in Amersfoort nu met een capaciteit van 210 platen per uur.

Ctp Manroland Wilco

“Met de nieuwe ctp-lijnen is de capaciteit met 50% toegenomen”, zegt Frank van Zijl – algemeen directeur van de Wilco Bedrijven. “De kwaliteit van de Fujifilm-plaat kenden we al en is perfect met extra voordelen voor het milieu, de medewerkers en onze bedrijfskosten.”

Wilco Weblogo

Optimaliseren en aanpassen zijn bij Wilco een continu proces, om de productie van boeken in 24/7 als ‘vanzelf’ te laten verlopen. De boeken die bij Wilco worden geproduceerd kennen allemaal een vastgestelde levertijd waarmee Wilco’s opdrachtgevers werken. Om afspraken, kwaliteit en service te garanderen is een modern, breed uitgerust machinepark aanwezig. De prepress-afdeling is een belangrijke eerste schakel in het proces, waarop de drukkerij voor 100% moet kunnen rekenen.

Eerste Fujifilm T-9800CTP HD-NX in 2019

Nadat de 1e Fujifilm T-9800CTP HD-NX in 2019 in gebruik was genomen en voldeed aan de gemaakte afspraken, zijn de bestaande lijnen vervangen voor Fujifilm T9800CTP HD-NX belichters. De Fujifilm Luxel T-9800CTP HD-NX configuraties zijn uitgerust met Power Loaders, die een capaciteit van 1.200 XL106 platen hebben. Voor het B2-formaat zijn twee van de drie Power Loaders uitgerust met een extra plaatcassette voor 100 XL-75 platen. Wilco drukt met de Fujifilm Superia LHPLE-plaat, die een constante hoge kwaliteit levert. Het Fujifilm ‘lo~chem ZAC System’ van de LHPLE-plaat heeft een aantal voordelen: minder energieverbruik, minder spoelwater, minder chemieverbruik en minder onderhoud door de lange standtijd van 20.000 m2. “Met de capaciteit, voorspelbare en constante kwaliteit hebben onze ctp-medewerkers nu meer tijd voor andere werkzaamheden in ons bedrijf.”

“Optimaliseren en aanpassen volgens de Wilco-filosofie”

De Fujifilm ctp-apparatuur is geleverd en geïnstalleerd door manroland Benelux, die ook de service en het onderhoud verzorgen voor deze installaties en de andere Fujifilm-apparatuur, die bij de Wilco Bedrijven in gebruik zijn. Een ‘partner in business’ met een fantastisch team vakmensen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK